5 نکته برای تشخیص کیفیت موکت

ویژگی های موکت خوب چیست

تشخیص کیفیت موکت را با توجه به سه عامل مهم انجام می‌دهیم، تراکم موکت، لایه زیرین موکت و نوع الیاف به کار رفته در این نوع از کفپوش.

من سعید زمانی هستم، کارشناس املاک، می‌توانید از طریق شبکه های اجتماعی معرفی شده در این صفحه با من گفت و گو کنید و از من برای جلسات قرارداد خود دعوت به عمل بیاورید یا مشاوره بگیرید.

اگر بخواهیم به طور کلی پنج ویژگی مهم یک موکت را بررسی کنیم. شماره یک این است که موکت باید در برابر رفت و آمد، جابه‌جایی وسایل، قرار گرفتن پایه مبلمان و سایر وسایل حداقل آسیب پذیری و ساییدگی را داشته باشد.

دومین ویژگی برای تشخیص کیفیت موکت این است که این کفپوش باید حداکثر مقاومت در برابر لک شدن را نشان دهد، مثلا لکه مواد غذایی، نوشیدنی ها و لکه های کف کفش و دمپایی اهالی خانه که موکت هر روز به دفعات در معرض این نوع لکه ها است.

سوم، موکت باید به راحتی تمیز شود، به عبارت دیگر حداقل تلاش برای پاکسازی آن نیاز باشد. به هر حال تفاوت موکت با فرش همین است که مجبوریم آن را چندبار در سال تمیز کنیم.

چهارم، حس لذت در کف پا، در واقع راه رفتن و حتی نشستن بر روی یک موکت خوب باید لذت بخش و آسان باشد.

پنجمین نکته موثر در تشخیص کیفیت موکت این است که باید با محیط مورد استفاده از نظر جنس و سایز هماهنگ باشد و به محیط زیست نیز آسیب نرساند من جمله می‌تواند از مواد طبیعی مثل پشم و پنبه ساخته شده باشد.

تشخیص کیفیت موکت بر اساس تراکم

آیا تا به حال دقت کرده‌اید که هتل ها یا سالن‌های پذیرایی (تالار عروس) هم از موکت استفاده می‌کنند اما برخلاف موکت‌های خانگی، این موکت ها دیرتر کثیف می‌شوند و در برابر خیس شدن و نفوذ مایعات نیز مقاوم‌تر هستند؟

علت روشن است. این موکت‌ها بسیار متراکم‌تر هستند تا علاوه بر ویژگی‌های فوق نسبت به حریق هم مقاوم‌تر شوند.

موکت‌ از مواد بسیار اشتعال زا و پرخطر در هنگام آتش سوزی است اما می‌توان به وسیله بالا بردن تراکم داخلی موکت، این کفپوش را تا حد قابل قبولی در برابر آتش مقاوم کرد، چون هوای کمتری بین پرزهای خود نگه می‌دارد و البته زودتر هم تمیز می‌شود. موکت هر چقدر ریزتر باشد و دانه‌های متراکم‌تری داشته باشد، با کیفیت تر است.

تشخیص کیفیت موکت

تراکم دانه موکت معیاری برای تشخیص کیفیت موکت است. این یعنی تعداد الیاف در هر سانتی متر مربع و هر چه تراکم آن بیشتر باشد، موکت بادوام و انعطاف پذیرتر خواهد بود. تراکم دانه‌های بالاتر نیز در برابر سایش و پارگی مقاوم‌تر هستند و در مناطق پرتردد سالم تر می‌مانند.

تشخیص کیفیت موکت با بررسی لایه زیرین

اما مساله دوم درباره موکت، لایه زیر است. خب می‌دانیم که موکت از پرز (الیاف) ساخته شده. یا به عبارت بهتر دانه‌های ریزی که در کنار هم قرار دارند ولی یک لایه زیر آن وجود دارد که این پرزها را نگه می‌دارد، ضخامت و کیفیت این لایه از آن نظر مهم است که وجود آن باعث می‌شود، موکت با دوام باشد. در واقع الیاف روی این لایه فیکس می‌شود.

الیاف موکت

کیفیت و جنس الیاف (پرز) موکت

بررسی نوع الیاف یا به قول قدیمی ها پرز موکت یکی از بهترین روش های تشخیص کیفیت موکت است. در اینجا به چند نوع متداول از الیاف موکت می‌پردازیم.

الیاف پشمی موکت

یکی از مهمترین نکات در تشخیص کیفیت موکت این است که چقدر با سلامتی انسان سازگار است. این نوع از موکت ها گران قیمت بوده، طبیعی هستند و با محیط زیست سازگار اند. یعنی می‌توانید خیال آسوده تری داشته باشید که ماده مضری برای سلامتی شما تولید نمی‌کنند.

الیاف پشم موجود در موکت یا فرش، حس نرم و لوکسی را در زیر پا ایجاد می‌کند و همچنین عایق‌بندی عالی دارد و به گرم نگه داشتن خانه در زمستان و خنک نگه داشتن خانه در تابستان کمک می‌کند.

پشم به طور طبیعی در برابر لکه مقاوم است و آن را به گزینه ای ایده آل برای مناطق پرتردد تبدیل می کند. فرش های پشمی به طور طبیعی ضد شعله و ضد حساسیت هستند و این یعنی انتخابی عالی برای خانواده هایی که کودک یا حیوان خانگی دارند.

الیاف نایلونی موکت

الیاف نایلونی به دلیل استحکام و دوام خود شناخته شده اند و آنها را به گزینه ای متفاوت برای موکت تبدیل می کند. الیاف نایلون در برابر خرد شدن، لکه شدن و محو شدن مقاوم هستند و که برای کفپوش اماکن پرتردد مهم است. الیاف نایلون ثبات رنگ خوبی دارند، به این معنی که رنگ های موکت برای مدت طولانی تری زنده و واقعی می مانند.

الیاف پلی استر

الیاف پلی استر الیاف مصنوعی ساخته شده از فرآورده های نفتی هستند و امروزه رایج ترین نوع الیاف مورد استفاده در موکت هستند. آنها به خاطر احساس نرم، رنگ های پر جنب و جوش و توانایی خود در مقاومت در برابر لکه ها شناخته شده اند.
الیاف پلی استر و نایلونی هرگز رطوبت را به خود جذب نمی‌کنند و این باعث می‌شود برای مکان های مرطوب گزینه مناسب تری نسبت به الیاف پشمی باشند.
به طور کلی می‌توان گفت که در جهت تشخیص کیفیت موکت و در مقام مقایسه پشم بهترین نوع الیاف برای خانه های مسکونی است اما اماکن اداری، هتل ها و سایر اماکن پر تردد بهتر است از موکتی با الیاف مصنوعی تر مثل پلی استر و نایلون استفاده کنند.

تشخیص کیفیت موکت بر اساس برند

اگر خواستید موکت خارجی بخرید، بدانید که بهترین تولید کنندگان آن، امریکا، هند و البته ترکیه و چین هستند و لااقل در مورد این یک کالا جنس چینی به درد نخور نیست. اگرچه کالای ایرانی هم بسیار با کیفیت است.

از جمله مهمترین برندهای موکت در ایران که بخش بزرگی از بازار را در اختیار دارند می‌توان به پالاز موکت، ظریف مصور و موکت سپاهان اشاره کرد.

بدیهی است که یک فروشنده موکت خوب می‌تواند به شما موکتی را معرفی کنید که بالاترین کیفیت ممکن را داشته باشد اما آن چنان هم برند نباشد. عرضم این است، این طور گمان نکنید که همه چیز فقط به برند بستگی دارد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *