4 امکانی که هوشمند سازی خانه به شما می دهد

هوشمند سازی خانه یا به عبارت تخصصی تر building management system که به اختصار BMS نامیده می‌شود. شامل یک سیستم کنترل مبتنی بر کامپیوتر است که در ساختمان ها نصب می شود و تجهیزات مکانیکی و الکتریکی ساختمان مانند تهویه، روشنایی، سیستم های قدرت، سیستم های آتش نشانی و سیستم های امنیتی را کنترل و نظارت می کند. همچنین برای نظارت و کنترل مصرف انرژی، راحتی سرنشینان و ارائه طیف وسیعی از خدمات دیگر استفاده می شود.

من سعید زمانی کارشناس املاک هستم و در این سایت تلاش می‌کنم به شما آموزش دهم که چگونه معامله ملکی موفق و ایمن داشته باشید. از طریق شبکه اجتماعی معرفی شده در این صفحه می‌توانید با من چت کنید. کامنت شما هم برای من مهم است.

 

هوشمند سازی خانه building management system

هوشمند سازی خانه و بحث انرژی

هوشمند سازی خانه می‌تواند تاثیر زیادی بر مصرف انرژی داشته باشد. به عنوان مثال یک سیستم کنترلی بر اساس حرارت خانه و ساعات شبانه روز برای آپارتمان شما تعریف می‌شود تا برای کم و زیاد کردن دما نیازی به کنترل دائمی شما نباشد. چنین امکانی شاید در فصل زمستان کمک کند تا میزان ابتلا به بیماری های فصلی نیز کاهش یابد. کافی است یک کامپیوتر سیستم گرمایشی و سرمایشی خانه شما را کنترل کند.

در زمینه روشنایی خانه نیز، نیاز است تا حسگرهای نور، میزان نور منزل شما را با توجه به روشنایی ورودی پنجره در ساعات مختلف روز تنظیم نمایند.

تحقیقات نشان می‌دهد هوشمند سازی خانه می‌تواند میزان مصرف انرژی را در فصل گرم یا سرد سال تا سی درصد کاهش دهد. این سیستم با توسل به اطلاعات دقیق لحظه ای عمل می‌کند، موضوعی که برای ذهن انسان عملا غیرممکن یا بسیار وقت گیر است.

هوشمند سازی امنیت خانه

فرض کنید برای مسافرت به شهر دیگری سفر کرده اید اما در خانه مسکونی شما یا انبار کالای شما سیستم‌های حرکتی وجود دارد که می‌تواند کوچکترین حضور یا حرکت مشکوکی را به شما اطلاع دهد. دوربین ها فعال است و به قطع شدن سیم توسط سیم چین یا قطع برق نیز حساس است! با حضور دزد یا فرد ناشناس به سرعت یک آلارم روی گوشی تلفن همراه خود می‌شنوید. امکانات بسیار خوبی است نه؟

سیستم های مدیریت ساختمان می‌توانند به روش‌های مختلف به جلوگیری از سرقت کمک کنند. دوربین‌های امنیتی می‌توانند برای نظارت بر مکان‌های مختلف و شناسایی فعالیت‌های مشکوک استفاده شوند. از سیستم‌های کنترل دسترسی می‌توان برای محدود کردن دسترسی به مناطق خاص استفاده کرد، مثلا درب اتاق یا ورودی آپارتمان و انبار را از راه دور برای کسی باز کرد یا بست.

از زنگ خطر و سایر سیستم‌های هشدار می‌توان برای هشدار دادن به کارکنان ساختمان یا اهالی خانه از ورود غیرمجاز استفاده کرد. از سنسورهای حرکتی نیز می توان برای تشخیص حرکت در مناطقی که باید خالی باشد استفاده کرد به خصوص در انبارها یا اتاق گاو صندوق در ساختمان‌های اداری و هر نقطه حساس دیگری. در نهایت، مالکان ساختمان می توانند از نرم افزارهای تحلیلی برای نظارت و تجزیه و تحلیل داده ها برای شناسایی تهدیدات احتمالی استفاده کنند.

ایمنی در برابر آتش سوزی

BMS می‌تواند ابزار مهمی در پیشگیری و مقابله با آتش سوزی باشد. با نظارت بر دما، رطوبت، دود و سایر شرایط محیطی، سیستم‌های مدیریت ساختمان می توانند ساکنان را از خطرات احتمالی آتش سوزی قبل از تبدیل شدن به یک تهدید جدی آگاه کنند.

علاوه بر این، از هوشمند سازی خانه می‌توان برای کنترل سیستم‌های تهویه برای کاهش انتشار دود و گرما در صورت آتش سوزی و همچنین برای فعال کردن سیستم‌های هشدار و آب پاش استفاده کرد. در نهایت، یک خانه هوشمند می‌تواند امکاناتی برای تسهیل ارتباط بین ساکنان، خدمات آتش نشانی و پرسنل ساختمان در زمان اضطرار آتش سوزی داشته باشد. البته می‌دانم که سازمان‌های ایمنی در کشور ما برای رسیدن به این مرحله دچار مشکل هستند.

هوشمند سازی خانه و مسئله زلزله

به وسیله BMS یا سیستم هوشمند سازی خانه می‌توان درصد ایمنی در برابر زلزله را افزایش داد. اولین نکته سیستم های هشدار در برابر لرزش است که می‌تواند در اولین پیش لرزه به ساکنان ساختمان اطلاع دهد تا در جای ایمن قرار گیرند یا از خانه خارج شوند و به فضای باز بروند. این به نوعی در برابر زمین لرزه اصلی از انسان‌ها محافظت می‌کند.

با کمک این تکنولوژی می‌توان در هنگام زمین لرزه، با قطع برق و آب و گاز از تشدید عوارض زمین لرزه جلوگیری کرد. یا با تکنولوژی پیشرفته تری محل های امن یک ساختمان یا کارخانه را مشخص کرد و ساکنان ارائه نمود.

دیدگاه کاربران
  • امیرحسین خازه 18 مرداد 1402

    در رویداد Iran home tech می توانید اطلاعات جامع تر و دقیق تری در مورد ساختمان هوشمند کسب کنید و بدون واسطه با برترین مجریان تکنولوژی های هوشمند ساختمان آشنا شوید.
    ۱۲ و ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ ، مرکز همایش های رایزن

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *